Sunday, July 19, 2009
Pork enchiladas with kidney bean salad, guakamole and sour cream
svinsko meso
2 konzervi domati
1 chipotle pepper in sauce
8 tortilji
1 konzerva grav
1 konzerva pcenka
1 kromid
rendan kashkaval
svezi domati
Svinskoto meso se sece na nekolku golemi parcinja i se dinsta vo malku zejtin, malku voda, 1 zrel domat zamrznat pa izrendan, sol, biber i kumin okolu saat i polovina. Koga ke se oladi se dvoi na pomali parcenca so prsti.
Konzervite domati i chipotle piperkata se blendiraat i potoa se varat na tivko okolu polivina saat so sol, biber i malku zejtin.
po malku od mesoto se stava vo sredinata na sekoja tortilja, se vitka vo rolna i site svitknani tortilji se redat vo tavce vo koe na dnoto ima malku sos od domatite, i potoa pak se polivaat so sosot, i so rendan kashkaval. se pechat okolu 30 min. na 200 stepeni.
Salatata se pravi od pcenkata, gravot, iseckan domat i kromid, malku ocet, zejtin i sol i biber.
Maja
No comments:
Post a Comment