Thursday, December 16, 2010
Чипс од јаболки / Apple crisps
2 големи јаболки, 2 тури на печење во најголемиот плех од рерната, по саат-саат и пол на 100°C, и добивате вкусен крцкав чипс од јаболки.
јас во првата тура испеков само тенко исечени кришки од јаболко, а во втората ги посипав кришките со 1 лажиче шеќер и малку цимет. и двете варијанти беа многу вкусни и веднаш ги изедовме.
2 big apples, 2 rounds of baking in the largest baking tray, for 1 hour to hour and a half, at 100°C, and you get these delicious apple crisps.
in the first round i baked just the thinly sliced apples, and for the second round i sprinkled them with a teaspoon of sugar and some cinammon. both very equally delicious and gone in no time.
4 comments:
мммм..... браво!
многу вкусно изгледа чипсчево..
ќе ме натерате да сакам да готвам!!!
а толку лесно се прави, едвај може да се нарече готвење :-)
ги направив,
веднаш беа изедени! :-)
такви се. дур се свртиш ги нема.
Post a Comment