Thursday, December 16, 2010

Чипс од јаболки / Apple crisps


2 големи јаболки, 2 тури на печење во најголемиот плех од рерната, по саат-саат и пол на 100°C, и добивате вкусен крцкав чипс од јаболки.



јас во првата тура испеков само тенко исечени кришки од јаболко, а во втората ги посипав кришките со 1 лажиче шеќер и малку цимет. и двете варијанти беа многу вкусни и веднаш ги изедовме.


2 big apples, 2 rounds of baking in the largest baking tray, for 1 hour to hour and a half, at 100°C, and you get these delicious apple crisps.


in the first round i baked just the thinly sliced apples, and for the second round i sprinkled them with a teaspoon of sugar and some cinammon. both very equally delicious and gone in no time.


Share/Bookmark

4 comments:

kristina said...

мммм..... браво!
многу вкусно изгледа чипсчево..
ќе ме натерате да сакам да готвам!!!

bojana said...

а толку лесно се прави, едвај може да се нарече готвење :-)

kristina said...

ги направив,
веднаш беа изедени! :-)

bojana said...

такви се. дур се свртиш ги нема.