два слични рецепти за вакви перничиња споив во еден, да си поедноставам.
скоро едно цело кисело млеко
3 јајца
1 кесичка прашок за пециво
2 1/2 шољи брашно
малку сол
зејтин за пржење
измешајте ги сите состојки освен брашното, па додавајте го брашното постепено, да се измеша во убаво тесто. би требало да се развлече на маса и да се исече на коцки, ама полесно е од ванглата да земате со лажица од тестото и да ставате топчиња тесто во загреан зејтин. загрејте доволно зејтин перничињата да не го допираат дното. пржете ги од двете страни по неколку минути. брзо се готови. само не го преполнувајте тенџерето со перничиња. нека се пржат во еден слој. испржените перничиња вадете ги со решеткаста лажица и ставајте ги да се цедат врз кујнска хартија.
вкусни се и со солено и со благо.
рецепт за слаткото од портокали ќе најдете тука.
i had two similar recipes for these pillows. i combined them to make the recipe simpler.
400 ml yoghurt
3 eggs
1 sachet baking powder
2 1/2 cups flour
a pinch of salt
oil for frying
mix all the ingredients except the flour, then add the flour gradually until it's well incorporated. the first recipe says you should roll the dough thinly on a floured surface and cut squares but i just took spoonfulls of the dough and put them in hot oil. heat enough oil so that the pillows don't touch the bottom of the saucepan. deep fry the pillows on both sides for a few minutes. they are quickly done. just don't overcrowd the saucepan. fill it with pillows in one layer. when done, take them out with a slotted spoon and drain on kitchen paper.
they go well with cheese and jams.
you can find the recipe for the orange marmalade here.
3 comments:
mmmmm...what a yummy recipe! I am making something similar usually for breakfast, and yours sounds really interesting! Will try this soon!
Pozdrav!!!
I have a similar recipe too, in Slovenia we call them "mishke" and are usually served with soupy vanilla cream. Yours look wonderful!!! Loved your Carp post at Kate's, simply delicious! Thank you for sharing and have a great weekend :)
thanks, sandra and mateja.
Post a Comment