scroll down for the recipe in english
се прават многу брзо, а супер се дека средината им е полна со мармалад и не се суви. ставете било каков мармалад. јас ставив од сливи.
рецептот е од овде.
2 шољи брашно
1/2 шоља шеќер
1 кесичка прашок за пециво
2 јајца
1/2 шоља зејтин
1/2 шоља млеко
мармалад или џем
измешајте ги сите состојки, освен мармаладот. наполнете 8 чашки за мафини до пола, ставете во средината 1-2 лажички џем, па дотурете од тестото. ако имате уште тесто, наполнете уште чашки. мене ми излегоа 12.
печете ги мафините во загреана рерна на 200°C околу 10-15 минути.
these are made really quickly and are tasty and interesting because of the jam-filled middle. use any jam you like. i used plum jam.
the recipe is from here.
2 cups flour
1/2 cup sugar
1 tablespoon baking powder
2 eggs
1/2 cup oil
1/2 cup milk
any jelly or jam
combine all ingredients (except the jam) and mix. fill 8 cups of a muffin tin 1/2 full. add 1-2 teaspoons of your favorite jelly or jam to center of each. cover jam with more batter. if you have left over batter, make a few more! i had enough for 12.
bake in a preheated oven at 200°C around 10-15 minutes or until tops are golden brown.
9 comments:
Love all kind of muffinss;)
me too :-)
mmmm...ke probam! :D
Ova mora da se proba, stvarno prekrasno izgleda, obozavam mafini!!
Sono uno splendore e sono venuti proprio bene... a me vengono un pò più bassini e non capisco mai il perchè!! Un abbraccio e buonissima giornata
marifra79, grazie per le belle parole. mi piace il tuo blog e le tue foto.
and sorry for this google-translated italian.
Вчера ги направив! :))) Мммм... Топлички и вкусни!
Здраво:)
честитки за блогот, its a great success story :)
денес прв пат правев мафини, и се одлучив да ги правам баш овие :), излегоа супер, само имам едно прашање, тестото и после печењето малку мирисаше на јајце, па не бев сигурен дали сум утнал нешто :S..
wishing you all the best:)
хммм, не знам, јас неколку пати сум ги правела и не сум приметила мирис на јајце. можда е до јајцата.
Post a Comment