Saturday, January 30, 2010
Сос од грав / White bean dip
ова сосче иде многу добро со печено месо, особено со ребрата со црвено вино, или како дип за чипс.
1 лукче (или 2-3)
магдонос
1 шоља сварен и исцеден грав, малку од течноста сочувајте
1 лажица сок од лимон, а и не мора
2 лажици павлака
1 лажичка табаско сос или самбал (нешто лутко)
1/4 лажичка сол
бибер
ставете се во блендер + малку течност од гравот, ама само малку и изблендирајте.
се јаде ладно.
this dip goes well with roasted meat, especially with the ribs in red wine, or serve it like a dip for potato or corn chips.
1 clove of garlic (or more)
parsley
1 cup cooked and drained white beans, reserve some of the cooking liquid
1 tablespoon lemon juice (optional)
2 tablespoons sour cream
1 teaspoon tabasco sauce or sambal (somenting hot)
1/4 teaspoon salt
pepper
put everything in a blender + a little bit of the reserved liquid and blend until smooth. serve cold.
No comments:
Post a Comment